Műanyag ablakok, ajtók és árnyékolás

Kérdése van? Hívjon!
06-1-206-1281

Hasznos tippek

Több információ, pontosabb árajánlat
Adjon minél több információt a nyílászárókról az értékesítőnek az Ön által fontosnak tartott tulajdonságokat illetően. Írja körül bátran saját szavaival igényeit, milyen műanyag ablakot, erkélyajtót, nyílászárót szeretne, nem fontos szakszavakkal. Legfontosabb információk számunkra egy pontos árajánlathoz:

  • a nyílászáró színe, nyitási módja, mennyisége?
  • hőszigetelési-, hangszigetelési igény?
  • külső párkány, belső könyöklő?
  • redőny, szúnyogháló, reluxa, egyéb árnyékoló?
  • kér-e beépítést, vagy ablakcserét,  hulladékelszállítást?
  • a beépítés helyszíne, az épület típusa (tégla társasház, panel, családi ház, stb…)?

Műanyag ablak ajánlatok összehasonlítása
Az értékesítőktől kérjen azonos műszaki tartalommal, mennyiségekkel árajánlatot műanyag ablakokra! Valószínűleg így is lesznek eltérések, de így a legkönnyebb elvégezni az összehasonlítást. Lehetőleg azonos műszaki paraméterekkel rendelkező műanyag ablak ajánlatokat hasonlítson össze. Ne fogadjon el egyösszegű árajánlatot, ragaszkodjon a részletezéshez. Látható legyen az egyes műanyag ablakok, erkélyajtók egységára, beépítési díja. Nyugodtan kérjen további információt azokra az ajánlati tételekre, melyek az Ön számára nem értelmezhetőek, ismeretlen szakkifejezést tartalmaznak. A műanyag ablakok ára a legtöbb vásárlónak fontos, de a tudatos vevő a felmerülő opciók közül a legkedvezőbb ár-érték arányút keresi.

Ismerjük meg a műanyag ablakok kínálatát!
Ajánlatkérés, ill. műanyag ablak vásárlása előtt érdemes körülnézni a nyílászárókat értékesítő cég honlapján, megismerni az ott kínált termékeket, szolgáltatásokat, megnézni a referenciákat. Egy weboldalt megtekintése nem kerül pénzbe, csak időt vesz igénybe, de azt is visszanyerjük, ha nem futunk felesleges köröket a személyes találkozásoknál a bemutatótermekben.

Műanyag ablakok vásárlása az interneten
A nyílászáró rendelés komplex feladat, szakértői segítség nélkül nehezen, vagy egyáltalán nem valósítható meg, ezért nem terjedtek el az ablak webáruházak. Mégis nagy a szerepe a világhálónak, hiszen oldalak ezrein olvashatunk a műanyag ablakokról, és ezáltal felkészültebben kerülhetünk kapcsolatba a műanyag nyílászárókat értékesítő üzletekkel. Mint minden témában, sajnos ezen a terepen is rengeteg fél- és téves információ kering a neten. Cégünk ingyenes mérnöki konzultációkkal igyekszik eloszlatni a tévképzeteket, hogy az érdeklődő értékes és valós információkhoz jusson.

Műanyag ablakot, redőnyt beépítést ingyen, ill. ajándékba?
Ingyen, vagy filléres áron értékes műanyag ablakot vagy szolgáltatást nem lehet kapni. Ha valahol mégis ilyennel találkozunk, nem árt, ha felmerül bennünk a gyanú, hogy az “ingyen ablak beszerelés”=”beleszámították máshol az ajánlatba”, “ajándék műanyag redőny műanyag ablak rendeléséhez”=”a legalacsonyabb színvonalú, később rozsdásodó, vetemedő redőny árát beszámították a műanyag ablakok árába, akkor is, ha Önnek nem kell, vagy nem olyan redőny kell”. Alaptézis, hogy magas áron is lehet silány terméket venni, de olcsón biztosan csak azt!

A személyes tapasztalatot ne hagyja ki!
Sokszor találkozunk azzal a jelenséggel, hogy az ajánlatkérők be sem mennek a bemutatóterembe megismerni a céget és nyílászáró kínálatát. Pedig sok csalódást lehetne elkerülni, ha a végtelenségig futtatott árverseny helyett, az érdeklődők az 5 legjobb ajánlatot adó üzletet személyesen is felkeresnék. Egy cég igényességét látatlanban weboldaláról és üzletéről lehet legbiztosabban lemérni. Itt is igaz a mondás: tiszta udvar, rendes ház!

A műanyag ablak beépítéséről
A műanyag ablak olyan építőanyag, melynek beépítését ugyanolyan gondossággal kell végezni, mint a termék kiválasztását. Lehetőleg a kereskedő által ajánlott, műanyag ablak beépítésében jártas csapatot bízzuk meg az ablakcserével, hiszen így követhető a leginkább a nyílászáró termékútja. Ezzel elejét vehetjük számtalan parttalan vitának, a garanciális kötelezettség elhárításának. Ne bízza kőművesére, vagy szomszédjára az ablakbeépítést, csak azért mert ő már látott ilyet valahol és “okosban megoldja”. A legjobb ablak is elrontható szakszerűtlen beépítéssel és egy átlagos nyílászáró is tökéletesen működhet ha hozzáértők szerelték be.

Személyesen vegyük át a munkát!
A megrendelő, mint egy “projektfelelős” legyen ott a nyílászáró rendelési folyamat kezdetétől, az ajánlatkérésnél, a megrendelésnél, de legfőképp a felmérésnél, hogy az ott megbeszélt részletek (az ablakok nyitásiránya, párkánykiállások, stb.) a tulajdonos döntése szerint kerüljenek rögzítésre. Az ablakbeépítés végén vegye át a munkát! Ne sajnálja erre az időt, és főleg ne bízza másra! Ellenőrizze a beépítés minőségét, a műanyag ablakok sérülésmentességét, hiszen egy kívülről karcos üveg, egy repedt tok utólagos reklamációja nehezen érvényesíthető.

Műanyag ablakok karbantartása
Ha már túlestünk az ajánlatkéréseken, az ablak vásárláson, a beépítésen és át is vettük a munkát, nincs más dolgunk, mint élvezni az új műanyag nyílászárók hőszigeteléséből adódó energia megtakarítást, gyönyörködni a torzításmentes üvegen keresztül a szép kilátásban. Azonban rendszeres karbantartás és tisztántartás nélkül a legszebb műanyag nyílászáró is hamar amortizálódik. Olvassa el a termék használati és karbantartási útmutatóját, illetve kérje szakértőink tanácsát.